Gratis verzending boven 9,90 €

De beste voorbereiding op tentamens

Als de tentamenperiode nadert, voel je de stress opkomen. Maar door al in een vroeg stadium je tijd goed te plannen, kun je een plan opstellen dat je het best voorbereidt op je volgende grote tentamen.

Zodra je weet dat je een tentamen hebt, kun je beginnen met plannen. Het maakt niet uit hoe ver van tevoren het tentamen is of hoe uitgebreid het is, je moet er een gewoonte van maken je tijd te analyseren. Zelfs als je enkele weken de tijd hebt, heb je misschien al veel andere dingen gepland, waardoor je minder tijd hebt om te studeren. Verschillende tests vergen ook verschillende hoeveelheden voorbereiding. Als je niet zeker bent over de omvang van het tentamen, vraag het dan aan je docent of vraag om oude tentamens in te zien.

Om effectief te zijn, moet je duidelijke regels voor jezelf opstellen. Plan de tijden waarop je gaat studeren en plan dan niets anders. Als je 's morgens het beste studeert, is dat de tijd die je moet reserveren om te studeren. Plan tijden om te studeren en te repeteren met medestudenten. Samen kunnen jullie elkaar helpen en de motivatie hoog houden!
Maar hoeveel tijd je ook doorbrengt met je boeken, je moet niet vergeten uit te rusten en goed te eten! Dit is de basis om je aandacht en concentratie lang vast te houden. In je persoonlijke agenda kun je checklists invoeren voor de inname van eten en drinken en voor lichaamsbeweging. Tijdens intense periodes is het bijzonder belangrijk prioriteit te geven aan rust, water en beweging.

Als de grote dag aanbreekt, is het goed om goed voorbereid te zijn. Om stress op de tentamendag te verminderen, kun je van tevoren extra tijd inplannen om naar het lokaal te gaan of je digitale verbinding te controleren. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt om de test te schrijven klaar hebt, zodat je er geen onnodige energie aan besteedt.

Veel succes met je tentamen!

Checklist voor studeren voor het tentamen

Hoeveel tijd heb ik tot het tentamen?
Wat is de omvang van het tentamen?
Hoeveel moet ik elke dag studeren?
Heb ik tijd voor herstel ingepland?
Krijg ik genoeg water en voedzaam voedsel?
Heb ik alles wat ik nodig heb voor de tentamendag?

Met een persoonlijke weekagenda of notitieboek, de keuze ligt bij jou

Omslag
Spiraal en elastisch koord
Lay-out
Inhoud
Extra inhoud
Startdatum
Nu maken

Planeringstips

So Typical Me
usercartearth