Gratis verzending boven 9,90 €

Vijf tips voor het plannen van je gezinsactiviteiten!

De week inplannen met een actief gezin kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn! Er is veel te doen, maar door je tijd te structureren, kun je je planning zonder stress laten verlopen. In feite hoeft het niet zo moeilijk te zijn om je gezinsactiviteiten te harmoniseren. Volg onze vijf eenvoudige tips en probeer het zelf!

Analyseren
Begin met het maken van een overzicht van de tijd van je gezin. Hoe ziet een typische week er voor jou uit? Welke activiteiten en tijden heeft elk gezinslid? Zodra je een eenvoudige tijdsanalyse hebt gemaakt, kan de planning beginnen! Het is ook nu dat je merkt waar er in de planning zwakke punten zitten. Als je van tevoren weet dat er weinig tijd zal zijn, is het gemakkelijker om voorbereid te zijn en er rekening mee te houden.


Realiteit versus doel
Denk na over wat belangrijk is voor jou en de rest van het gezin. Wat zijn jullie schema's met betrekking tot etenstijd, bedtijd en huiswerk? Moet je iets aanpassen om je goed te voelen? Wees eerlijk tegenover jezelf en vergeet niet dat er in een weekplanning ruimte moet zijn voor onvoorziene gebeurtenissen!


Maak een gepersonaliseerde agenda
Nu is het tijd om de planning voor je gezin te gaan maken! Kies een indeling die bij je past en die geschikt is voor de activiteiten van het hele gezin. Een tip is om een agenda te kiezen met een weekplanning en extra pagina's voor notities, zodat je alles op één plaats kunt bewaren.


Blijf aanvullen
Als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kun je beginnen met het plannen van verjaardagen, vakanties, afstuderen, studiedagen en nog veel meer. Maak er een gewoonte van alles op te schrijven wat je moet onthouden, zodat je het niet in je hoofd hoeft te onthouden!


Afstemmen en afstellen
Na een paar weken is het een goed idee om de planning samen te evalueren. Werkt het dagelijks leven of moet je iets aanpassen? Natuurlijk loopt het niet altijd zoals gepland, vooral als er kinderen bij betrokken zijn, maar het is goed om een solide plan te hebben om op terug te vallen.

Met een persoonlijke weekagenda of notitieboek, de keuze ligt bij jou

Omslag
Spiraal en elastisch koord
Lay-out
Inhoud
Extra inhoud
Startdatum
Nu maken

Planeringstips

So Typical Me
usercartearth